top of page
Szolgáltatások.png

HIDEGTERÁPIÁS SZABADVIZES  MERÜLÉS 

Screenshot 2021-11-10 at 21.01_edited.png

TERMÉSZETBEN
CSOPORTOS PROGRAM

Kb. 4 óra

ÁR: 9.900 Ft / fő

(a csoport minimum 3 - maximum 30 fő lehet)

Előfeltétel (ha új merülő vagy): a kérdőív kitöltése + az egészségedet érintő nyilatkozat aláírása a helyszínen

A  SZOLGÁLTATÁS  RÉSZE

 • ráhangolódás,

 • séta az erdőben,

 • beszélgetés,

 • kérdések megválaszolása,

 • légzések (Jógalégzések + Wim Hof technika),

 • testi-lelki felkészülés,

 • a hideg merülés levezénylése

A  HIDEGVIZES  TERÁPIÁRÓL  BŐVEBBEN

Tudtad, hogy már az Ókori Egyiptomban, a Misztrérium Iskolákban a beavatott papok is minden reggel hideg fürdővel kezdték a napot? Vagy Indiában néhány ahsramban a jógik?

DE VAJON MI SZÜKSÉG VOLT ERRE?

Ennek mind testi-lelki-szellemi szinten megvan a magyarázata.

KEZDJÜK A TESTIVEL

 • Az évek során Iceman Wim Hof (a technika „újrafelfedezője“) több tudós érdeklődését is felkeltette. Ezek a kutatók Wim Hof-ot és néhány tanítványát is vizsgálták különböző kísérletek során azzal a céllal, hogy megfejtsék a módszer titkát. A kísérletek eredményeként megállapították, hogy a módszer alkalmazásakor az agyban a szürke állomány régiói aktiválódtak. Ez az agynak az a része amely főképpen a fájdalom csökkentését szabályozza. Ez egy ígéretes felfedezés amely a WHM potenciálját mint endogén (test által termelt) fájdalomcsillapítót veti fel és tükrözi azon tapasztalatunkat mely szerint többen a WHM-t alkalmazzák, hogy csökkentsék panaszaik mértékét.

 • Egy másik kísérlet során a Wim Hof Módszer gyakorlói képesek voltak szabályozni a szimpatikus idegrendszerüket és az immunválaszukat mialatt endotoxinnal voltak befecskendezve. A kiképzett résztvevőknek kevesebb tünetetük volt, alacsonyabb szintű gyulladáskeltő közvetítő és magasabb számú plazma endorfin volt megfigyelhető a szervezetükben. Ez azt is jelentheti, hogy a Wim Hof Módszer egy hatásos eszköz lehet különböző autoimmun betegségek tüneteinek kezelésére.

 • Erősíti az immunrendszert, edzi a szívet, az érfalak rugalmasságát, ezáltal segíti a vérnyomás szabályozását, kiképezi az idegrendszeredet, és ezáltal a napi stressztűrő képességed is sokkal magasabb lesz.
  Szabályozni fogod a légzéssel, és a jeges/hidegvizes merüléssel a hormonháztartásod, csökkenteni tudod a kortizol szintet, míg a szerotonin, és a dopamin szintet megemelni, ezáltal visszaveheted az uralmat a saját egészséged felett, persze azért említsük meg, hogy érdemes törekedni a tiszta növényi alapú táplálkozásra, máskülönben (ha túlzottan sok állati terméket eszel), úgy egymás ellen dolgozik a két folyamat.

 • Táplálkozásról bővebben itt olvashatsz: MEGNÉZEM

TERÁPIA

LELKI

A hidegvíz felé alázattal kell közeledni, máskülönben visszatükrözi arroganciánkat, és túlzott önbizalmunkat.
A Hideg megtanít, hogyan élesszük fel Önmagunkban az ősi bölcsesség elfeledett hamvait, hogyan törjük át saját falainkat, és merjünk szembenézni félelmeinkkel.
Nagyon nagy hasznát vehetjük mindennek az életünkben, amikor nehéz helyzettel találjuk szembe magunkat.

SZELLEMI

Felfrissíti az aurát, teljesen átmossa azt. A víznek, főleg, ha folyóvízről van szó, nagy tisztító és feltöltő ereje van. Minden sejtünk pezsegni fog, és megtapasztalhatjuk milyen érzés 

ITT LENNI A MOSTBAN, akár egy haladó meditáló, itt azonban a természet elvégzi a dolgát, hogy bekapcsolja nekünk ezt az ősi állapotot.

Ez a módszer terápiás eszközként is használható, depresszió kezelésére, az immunrendszer erősítésére, és a stressztűrőképességünk fejlesztésére.