top of page

HÁRI RICHÁRD

Egészségterapeuta
Sportedző
Jógaoktató
Táplálkozási tanácsadó

Vállalt küldetésem, hogy megtanítsam az embereknek, hogyan tudják visszavenni a saját testi-lelki-szellemi egészségük felett az uralmat, és harmóniát teremteni az életükben.

Hári Richárd Kékéletmód
Rólam.png

Hári Richárd vagyok, okleveles sportedző és jógaoktató, emellett 10 éve végzek kutatásokat többek között a táplálkozás területén, ősi, hagyományos gyógymódokban, (léböjt, átmeneti böjt, növényi táplálkozás, népi gyógymódok, ayurvédikus tudományok), a sport, és mozgás, mint prevenció, és erő-, állóképesség optimalizálásban (jóga, crossfit, calisthenic, tánc), és elkötelezett híve vagyok a hideg vizes terápiának (Wim Hof Method), és különböző terápiás hatású légzéstechnikáknak (nauli, tűzlégzés, Buteyko, légzésvisszatartás).

Emellett videós szakemberként és tartalomgyártóként privát ügyfeleknek, és cégeknek megvalósítom azokat az audiovizuális ötleteiket, amiket ők megálmodtak, ezzel fejlesztve médiakommunikációjukat, megjelenítve és életre keltve az általuk képviselt értékeket.

Hari Richard Kekeletmod
MI AZ AMIBEN SEGÍTENI TUDOK NEKED?

Ha alig bírsz felkelni az ágyból, mert úgy fáj a derekad vagy meguntad, hogy nehezedre esik felsétálni a lépcsőkön, (mert valljuk be, van némi túlsúlyod) akkor a sport múltam és edzői, illetve jóga képesítésemet és tapasztalataimat vetjük be, azonban ez gyakran nem elég, mert a mozgás csak egy része a történetnek.

Itt általában a táplálkozás is nagy átalakításra szorul, mert lehet, hogy most még csak a séta, vagy a sport esik nehezedre, azonban kiegyensúlyozatlan életmódod évek múlva rámehet a szÍvedre, a keringési rendszeredre, lehetsz fáradékony, esetleg enervált, nem tudsz rendesen aludni, folyamatosan stresszes vagy, sőt még az is lehet, hogy már most 2-es tipusú diabéteszben, vagy bármilyen más betegségben szenvedsz, és nem akarsz egy gyógyszeripari nagyvállalat malacperselye lenni életed végéig, amit azért gondolom szeretnél minél jobban meghosszabítani. 

Ebben az esetben a több mint 10 éves élettapasztalatom fog segítséget nyújtani, amit a fellelhető szinte összes táplálkozási irányzat bejárásával és tanulmányozásával töltöttem. 

mature-businessman-with-painful-backache-at-office-2021-08-29-19-38-31-utc_edited.png
it-s-not-always-as-we-want-2021-08-26-20-16-07-utc_edited.png
NA MOST FIGYELJ!

Mit szólsz hozzá, ha megspórolok Neked 10 évi masszív tanulást, pénzt, zsákutcákat, tévedéseket és ezüst tálcán nyújtom át Neked azt, amit tudok, ráadásul ezt mind személyre szabottan?

Elég jól hangzik, ugye?

Hát persze, hogy jól hangzik!

DE MIT KELL EHHEZ TEGYÉL?

Nem, nem csak utalnod, hogy aztán magától megtörténjen minden...
A nagy kérdés, hogy TE hajlandó vagy-e változtatni és kitörni a régi szokásaidból és, hogy el tudod-e képzelni azt a személyt, akivé válhatsz, aki valójában  mélyen, ott belül vagy.

 

Nézz magadba, és tedd fel őszintén a kérdést: 

Merre tartok, ha azt folytatom, amit eddig (t)ettem?

Ehhez nem kell diploma, sem túl sok szaktudás, csak egy kis őszinteség és önreflexió...

És nem lenne-e jobb a tükörbe nézve, egy olyan valakit látni, aki fitt, egészséges, erőtől kicsattanó, magabiztos, nyugodt és mert egészséges, jobban fog teljesíteni a hivatásában, jobban bírja az élet megpróbáltatásait és a családjával is kiegyensúlyozottabb és boldogabb?

 

A kérdés költői...hát persze, hogy jobb lenne, és megsúgok egy titkot...már nem vagy messze ettől az embertől, aki mélyen ott van Benned.

Image
NA DE LÉPJÜNK TOVÁBB!

Gyenge vagy, alig van életenergiád, talán a tüdőddel is gondod van? (Csak nem dohányzol? Divat még egyáltalán a cigi?)

 

Akár dohányzol, akár nem, a mai emberek nagy százaléka nem tud helyesen lélegezni és alábecsülik ennek az erejét. 

Pedig egy ilyen egyszerű, elérhető, olcsó, ráadásul velünk született képesség, mint a helyes levegővétel, ha tudatosan használjuk, képes megemelni az életenergiánkat, segíteni az anyagcserefolyamatokat (magyarul méregtelenít), segít edzeni a tüdőnket, a légzésvisszatartás technikája emeli a Co2 hasznosulását, ami által több oxigént tud a vérünk szállítani, ami hagy ne mondjam mennyire fontos a mai ínséges helyzetekben, amit a “tudjuk mi” (nem, nem Voldemort...) idéz elő.

15 éve használok az életemben különböző légzéstechnikákat, többek között ősi jóga irányzatokból (kriya, hatha, rádzsa) tanulva, majd később Buteyko, vagy Wim Hof hatására újabb vonalakat is megismertem, és azóta is gyakorlom.

Hari Richard Kekeletmod_edited_edited.pn
...ÉS VAN EGY RÉSZ, AMIRŐL EDDIG MÉG NEM BESZÉLTÜNK!

Nem azért mert nem fontos, hanem mert az nem olyan egzakt és könnyen behatárolható terület.

Ez pedig a mentális, vagy lelki egészségünk.

Az elmúlt 15 évemet önmagamat figyelve, egyfajta tudatos éberségben töltöttem, vallásokat, spirituális törvényszerűségeket kutatva, pszichológiai irányzatokat tanulmányozva, és önmagamat, illetve az élet összefüggéseit megfigyelve.

Rengeteg hibát követtem el, amikből jó esetben tanultam, és a megértés által, amit mindig a saját bőrömön tapasztaltam meg, beépítettem az életembe, hogy legközelebb ne kövessem el azt. 

Ez persze nem mindig sikerül, még jó, hogy a lehetőségeink végtelenek, és az élet pontosan erről szól, hogy csiszolgassuk azt a bennünk rejlő gyémántot. 

Ez nem mindig táncikázós, mosolygós folyamat, de ha megértjük életünk nehéz helyzeteinek tanító mivoltját, hogy mire is akar rávilágítani, akkor azt is megértjük, hogy itt gyakorlatilag minden a fejlődésünket szolgálja, még ha olykor keserű is az orvosság.

Hári Richárd Kékéletmód
Hari Richard Kekeletmod.png
NA EZ AZ, AMIBEN SEGÍTENI TUDOK

Ezen élettapasztalataimat szolgálatba állítva, élethelyzeteidet meghallgatva, rád hangolódva, együtt megpróbáljuk megérteni, hogy Számodra mit is szeretne tanítani az élet, és, ha valamiben változás szükséges, azt hogyan valósítsd meg.
 

Az egész Kékéletmódot (ami többek között ezen technikáknak, és megszerezhető képességeknek az összessége) komplexen igyekszem átadni. 

Ha nem vagyunk a saját életünk, testünk urai, akkor mi értelme a vagyonnak, javaknak, amiket bármikor elveszthetünk.

Az igazi boldogság belülről fakad, sziklaszilárd, és nincs kiszolgáltatva.

Egy egészséges embernek 1000 vágya van...egy beteg embernek, aki nincs életének teljes potenciáljának birtokában, csak egy...hogy egészséges legyen.

Ebben segítek Neked, ha igazán szeretnéd.

HOLISZTIKUS MÉRFÖLDKÖVEK

1986

Mosollyal érkeztem a világba :)

2012

Újra megszülettem

Az egyik eddigi legfontosabb évem volt, amikor rádöbbentem a körülöttem lévő világra, és szépen lassan elkezdett lehullani a körülöttem lévő “fátyol”, ami eltakarta a valóságot.

2016

Decemberben elindult a Kékéletmód Youtube csatorna

Nagy előrelépés volt az életemben, hogy amit eddig tapasztaltam, tanultam, és megfigyeltem, elkezdtem nyilvánosan megosztani az emberekkel, mert úgy éreztem, ez nekik is segíthet. Ebben az évben volt az első Wim Hof jeges merülésem is.

2018

A kommunikáció ereje

Márciusban, miután visszatértem Indiából, elkezdtem a @kekeletmod Instagram oldalt rendszeresen használni, amivel még közvetlenebb kapcsolatot tudtam kialakítani a nézőimmel.

2019

Az első tábor

Az első Kékéletmód Tábor a Wörthi tó partján, ahol előtte több nyarat is eltöltöttem, és életem meghatározó évei voltak.

2021

A Főnix éve
bottom of page