top of page
KÉKÉLETMÓD.png

Az életbe egyszerűen beiktatható rutinokat, szokásokat tanítok, és ezt könnyen elsajátítható csomagban nyújtom át Nektek.

Hári Richárd Kékéletmód
Hári Richárd Kékéletmód

A KÉKÉLETMÓD lefedi a táplálkozást, a sportot és az egész életmódot, mely segít a jellemünk fejlődésében, hiszen ez az egésznek a lényege. Csiszolgatni a kis gyémántunkat, és az élet minden területén, úgy mint a lelkünkben jobb emberré válni, ami sokszor nem is olyan könnyű..

KÉKÜLJÜNK EGYÜTT
...de mi is ez a “kékülés"?

A kék szín egy tudati minőséget jelent, illetve a felső három csakrának (a torok-, a harmadik szem és a koronacsakra) színei, kéktől az ibolyáig.

Kék Buddha vagy Imhotep kék “láthatatlanná tevő” sipkája is ezt jelképezi, vagy Mária kék palástja, vagy a tenger, és az ég végtelenje.

Életutunk, az egyre tudatosabb létezésről és az örök emlékeink felszabadításáról szól, ezt jelképezi a földbolygón a “kékülés”, ami a földi szférában egy tiszta szeretetteljes, alázatos, minden élőt egyformán tisztelő működést jelent, aminek a gyakorlati útjait próbálom bemutatni a lehetséges csatornákon, miközben én is tanulom és nap mint nap gyakorlom, és járom ezt az utat. A Kékéletmóddal, Golenya Ágnes által közvetített szellemi alapokra  (Aranyasszony trilógia, Kék Vér trilógia), és saját megérzéseimre, élettapasztalataimra kialakítottam egy sajátos edzéstechnikát, edzésstílust, ami tartalmazza a jógát, a street workout-ot, a crossfit egyes elemeit, légzéstechnikákat, önismereti technikákat, jeges vízben merülést és a meditációt, amik fegyelmet tanítanak, emelik sejtjeink rezgéseit, tisztítják a lelkünk, és fokozzák a tudatos jelenlét állapotát. Természetesen, ahogy emberként fejlődünk, tudatosodunk, ez nálam sincs másképp, így újabbnál újabb dolgokat fedezek fel, és amit hasznosnak találok, azt integrálom, és alaposan tanulmányozom, hogy tovább adhassam.

maria-with-jesus-2021-08-26-15-27-16-utc.JPG
_7BFDEDC59C-7748-4053-A546-F98ACF22C3DE_7DImg100.jpg
Filozófia
ALAPOK - A TEST

Ha az alapok nem stimmelnek, ne várjuk, hogy erős, stabil házat építünk.

Éppen ezért a testnél kezdjük, hiszen arra van legkönyebben ráhatásunk….nincsenek évekig tartó “oldások”, “megértések” belső munkák…. ezekre egy egész életed van, és a csapda az az, hogy mindig úgy érzed megfoghatatlan, ami az elmének egy csodálatos kapaszkodó arra, hogy miért NE változzon….

De ha a testnél kezdjük, nincs félremagyarázás, nincs kifogás, minden tudományosan igazolt, azonnal érezhető a hatás, s miközben szorgosan munkálkodsz a testeden, “úgy fent, mint lent” szellemi szinten is tisztulni fogsz, és egyre többet tudsz beépíteni valósan is az életedbe, abból a spirituális tudásból is, amit lehet már a fejeddel tudsz, de egyenlőre csak salak, felesleges teher, hiszen nincs is rá energiád foglalkozni vele, mert: fáj a derekad, magas a cukrod, el vagy hízva, az emberi kapcsolataid romokban, rengeteg blokk és félelem van benned, nem tudsz felsétálni a hegyre sem, mert évek óta nem sportoltál stb. stb. stb.….ismerős ugye?

A túl sok tudás sokszor csak gyötrődést hoz, hiszen alapvetően képtelenek vagyunk uralni a testünket és a gondolatainkat…

Mozgás
Hári Richárd Kékéletmód Online Edzések
Hári Richárd Kékéletmód Növényi Alapú Táplálkozás.png
TÁPLÁLKOZÁS

Tapasztalataim azt mutatják, hogy a legtöbb embernek a teljes értékű növényi alapú táplálkozás tökéletesen megfelel, ha szeretné, némi állati élelmiszerrel keverve, természetesen mértékkel (pl.: tojás, friss sajt, méz), de annál, hogy hány %-ban növényi, sokkal fontosabb kérdés, hogy tudjuk e honnan származik e az ételünk, és milyen energiában termett. 

A mögöttes energia sokszor többet jelent, mint a fizikai táplálék, és annak összetevői. 

Vissza kell térnünk a természettel való kapcsolathoz, hogy újra legyen kötődésünk az ételünkhöz, mert ez az élet maga.

Táplálkozás
LÉGZÉS

Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy olyan alap dolgokra is figyelni kell, mint a mindennapi légzés. Az egyik kedvencem a jéghidegvizes merülés egy speciális légzéstechnikával, melyet Wim Hof Metódusnak hívnak, erről van is egy videóm. MEGNÉZEM A Harwardon ezt Ice Man technikaként már tanítják, hogy hogyan tudja az ember a saját endokrin, keringési- és immunrendszerét irányítani. Nagyon hasonlít a Buteyko légzéstechnikához, illetve a jógában ismert Kumbhaka légzéshez.

A jeges merülés többek között a depresszióra is egy nagyon jó megoldást nyújt. MEGNÉZEM

Hari Richard Kekeletmod Legzes copy.png
Légzés
Kekeletmod tabor_edited.jpg
WhatsApp Image 2021-11-17 at 7.48.12 PM.jpeg
WhatsApp Image 2021-11-17 at 7.53_edited
Termeszet Kekeletmod Tabor
TERMÉSZET

Ha a legnehezebb pillanatokat éled meg vagy éppen örömteli mámorodat osztanád meg vele, az erdő madarai, a fák lombjai, a lágy szellő, vagy éppen a tomboló vihar, az elmúló sárguló ősz, vagy a virágba borult újjászületett tavasz, megannyi lebilincselően káprázatos és változatos arcaival, előkelőségében tündökölve csalogatja és várja vissza lelkünket, miközben önzetlenül gondoskodik rólunk, és táplál minket. 

Ő Földanya, akiben olyan szeretet van, amit talán soha nem fogunk teljesen megérteni.

Markoljunk a földbe, érezzük finom, erőteljes lüktetését, és halk suttogó szavait a levelek zörgése közben, azután halljuk meg a mozdulatlan csendet.

Igen... ez az igazi otthonunk.

 

Gyerekkoromtól kezdve egy kimondhatatlanul erős kötelék van köztem, és a természet között.

Ha arra vágyom, hogy feltöltődjek, akkor csak kimegyek sétálni az erdőbe és átadom magam ennek az élménynek. 

Megfigyelek mindent, a levelek erezetét, a csipkebogyó felszínét, az elszáradt gallyak ropogását, a méhek, dongók zümmögését, miközben porozzák a növényeket, megérintem a sziklákat, beszélek a fákkal, beszívom, megnézem, megízlelem, megpróbálok a részévé válni... suttogok az erdőnek, egyedül, vagy hű  belga-német juhász őrzőmmel, Orionnal bejárva a hegyeket, völgyeket, rejtett alagutakat, ösvényeket, patakokat és közben anélkül, hogy bármit kérnék, az erdő teljesen átmos...megtisztít, megnyugtat, segít visszakapcsolni a lelkemhez és a természethez.

 

A KÉKÉLETMÓDNAK egyik alappillére, hogy visszataláljunk ehhez az örök létező csodához, ami minden pillanatban elérhető. 

Vigyázzunk rá, óvjuk, tiszteljük, és szeressük. 

Mert ahogy Vele bánunk, úgy bánunk valójában saját Mag-unkkal is.

Természet
HOGYAN TUDOD ELSAJÁTÍTANI?

Az oldalon bemutatott készségek és életmódbeli változtatások megtanulhatóak és elsajátíthatóak a Kékéletmód Táborokon belül, illetve a szolgáltatás menüpont alatt megtalálható rendszerezett személyre szabott csomagok igénybevételével. 

NA, FELKÉSZÜLTÉL A KÉKÜLÉSRE?
HA IGEN,
VÁLASSZ EGY IRÁNYT!

bottom of page