top of page
  • Szerző képeBLOG

A táplálkozásról bővebben

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb harca…

Mit együnk, mire teremtették az embert, mi a legjobb neki, vegán, nem vegán, nyers hús, paleo, keto, 80/10/10, vega, átmeneti böjt, sok szénhidrát vagy kevés, a zsír rossz, aztán mégis jó?….TE JÓ ÉG….






Nem csodálom, hogy akiben nincs legalább egy szűz aszcendens, vagy nyomozói múlt, esetleg közvetlen kapcsolat az Akashához, az belekavarodik egy idő után, megunja, kidob minden könyvet és “okoskodást” a kukába és beleharap egy cupákos hambiba, és egy jó fritőzös mélyfagyasztott sültkrumpliba.


A másik kedvencem, amikor valaki annyira nyers vegán, hogy ő már közvetlen Isten hírnöke, mert ő már olyan tiszta és olyan tisztán eszik, hogy csak gyümölcs kell neki, és persze olyan magas lóról, nem is lóról, inkább zsiráfról beszél annak, aki meg mer főzni egy tál rizst, hogy arra szavaim sincsenek, de 100 m-ről látszik, hogy alultáplált, boldogtalan, és dühös… (sírós, saját arcába csapós emoji….) tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek, akiknek valóban elég ennyi finomenergia, mert energiájuk nagy részét egy még finomabb szubsztanciából merítik, imán, meditáción, vagy egyszerűen tiszta létezésükön keresztül, azonban ilyen embert nem sűrűn fogunk látni, mert nagyon kevés van belőlük.


Vannak tények, mint például az étkezés nem fog megváltást hozni, sem megvilágosodást...DE, ez nem azt jelenti, hogy következmények nélkül ehetek összevissza mindent, és nem kell törődnöm semmivel, ami lecsúszik a torkomon, sem a tetteim, döntéseim pillangóhatásaival (lásd nagyipari állattartás, növénytermesztés és etikai zsákutcái), mert mindennek vannak következményei, amit elódázni lehet, de elkerülni nem.


Az élelmiszer becsomagolt, befagyasztott energia, amit a testünk, emésztőrendszerünk kicsomagol, felszabadít, és jó esetben beépít.

Nagyon nem mindegy, hogy milyen energiával tápláljuk a testünk, mert az energia nem vész el, csak átalakul, és beépül, hatással lesz a testünkre, lelkünkre, kedvünkre, motivációkra, agyi folyamatokra, gondolatainkra és sorolhatnám.


A valóság, mint mindig egyszerű, de nem gyorsfagyasztott, és előre gyártott.

Az emberi lélek kapott egy testet és annak a testnek vannak alapvető építőkövei, minőségétől függ, hogy milyen energiájú étel fogja harmonizálni a működését, ami időről-időre változhat, és nem kőbe vésett.

A szervezet mindig jelez mire vágyunk, csak már elfelejtettük azt a nyelvet beszélni, és a sok kemikália miatt az agyunk gyakran félreérti a küldött jeleket.

Valaki mondta egyszer, hogy miután ettél valamit, várj két órát, majd figyeld meg a gondolataid, a tested, és a viselkedésed.

Nyugodt vagy? Könnyednek és jóllakottnak érzed Magad?

Akkor az Neked való étek volt.

Nehéz vagy, Rád tört a fáradtság, már innád a második kávéd, gázok gyötörnek, és még éhes is vagy valami édességre? Talán ingerlékenyebb is lettél?

Akkor ez nem Neked való volt..

Azt viszont nehezen fogod kitalálni, hogy pontosan mi is okozta ezt, ha 20 féle dolgot eszel egy étkezés alatt….minimalizálni kell az összetevőket, az elején egyszerűsíteni, és tesztelni a szervezetünk, kialakítani azt a kommunikációt a testünkkel, amit elvesztettünk.


Röviden válaszolva, tapasztalataim azt mutatják, hogy a legtöbb embernek a teljes értékű növényi alapú táplálkozás tökéletesen megfelel, ha szeretné, némi állati élelmiszerrel keverve, természetesen mértékkel (pl.: tojás, friss sajt, méz), de annál, hogy hány %-ban növényi, sokkal fontosabb kérdés, hogy tudjuk-e honnan származik az ételünk, és milyen energiában termett.

A mögöttes energia sokszor többet jelent, mint a fizikai táplálék, és annak összetevői.

Vissza kell térnünk a természettel való kapcsolathoz, hogy újra legyen kötődésünk az ételünkhöz, mert ez az élet maga.


Lehet azt hisszük, milyen tisztán táplálkozunk egy szupermarketes paradicsommal, meg brokkolival, ami napfényt, valódi földet, tiszta vizet, ŐSZINTE GONDOSKODÁST, és tápanyagot, alig, vagy egyáltalán nem kapott, és közben ha mondjuk együtt működünk néhány méh családdal vidéken, akiket tisztelünk, vagy vannak kecskéink, (nem a vágásért, se nem a kizsákmányolásért), akiknek néha van némi plusz tejük, amiből sajtot készíthetünk, és szeretettel neveljük, gondozzuk őket, akkor abban mennyivel több természeti összhang van, mint bemenni a boltba, és készen megvenni valamit, amihez semmilyen kapcsolódásunk nincs.

Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek szüksége van állati termékekre, ha nem akar, ne egyen, és azt sem jelenti, hogy mindenkinek 100% növényi alapon kell táplálkoznia.

A legfontosabb, hogy egy olyan életet érdemes kialakítanunk, ahol újra kapcsolatba kerülünk a természettel, és Vele együtt dolgozunk, teremtünk, nem meglopjuk, korlátlan vágyainkat kielégítve, hanem Vele együttműködve mi is jól lakunk, azzal, amit termelünk, mert az energia, és a benne található információ ami igazán fontos.

Ezzel együtt személyes véleményem, és tapasztalatom, hogy ha minél jobban egy “másik világ” energiáit szívjuk magunkba, harmonizáljuk az életünket, rendet teszünk a kapcsolatainkban, hivatásunkban, életünkben , lelkünkben, és békére lelünk, egyre kevésbé fogjuk kívánni a nehezebb minőségű állati termékeket, (hús, sajt, tojás), és automatikusan fogunk a könnyedebb, finomabb rezgésekhez nyúlni, főleg, ha nagy részét magunknak termeljük.

A “KÉKÜLŐ” úton haladóknak úgy gondolom ez lehet egy irányadó, de semmiképpen sem törvény, hogy olyat erőltessünk magunkra, amire még nem állunk készen, mert bár van oda-vissza hatás, és ha “kívülről” kezdjük életmódunk átalakítását is visszahat a lelkünkre, mégis a lelkünknek, és a szellemi szinten létrejött dolgoknak nagyobb az erejük, és érdemes bizonyos esetekben türelmet gyakorolnunk, és nem kifeküdni a tűző napra két hétig étlen-szomjan, hogy most fényt eszek, mert én már erre megértem…

Amennyiben egyszer tényleg így lesz, az már nem bizonyítási vágyból fog megtörténni, és nem is cirkuszi előadásként másoknak, hanem békében, csendben, nem mutogatva..




135 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page