top of page
  • Szerző képeBLOG

Egy napi minta étrend



Attól függ milyen élethelyzetben vagyok. Ha az autofágiára koncentrálok MEGNÉZEM akkor reggel az első dolgom meginni egy fél–egy liter citromos forrásvizet Herbaferm cseppekkel MEGNÉZEM, majd nem eszem napközben semmi szilárdat, és csak este van egy TNT főétkezésem, kb egy 2 órás idősávban (ha lehetséges, akkor minden organikus minőség, főként hüvelyesek, kuszkusz, fekete rizs, valamilyen keresztesvirágúval, némi napraforgómaggal, vagy tökmaggal, majd nasinak török-, vagy egyszerű bio 100% mogyoróvajas szendvics, cukormentes lekvárral), így 22 órát böjtölök. Egész nap folyadékokat, gyógyteákat, forrásvizet iszom és 2 órában táplálkozom. Ezt inkább tavasszal, és nyáron követem.


Hidegebb hónapokban némileg átalakul az étrend és a beosztás, akkor hasonlít a legjobban a hivatalos Harcosok Étrendjéhez:


Reggel mindig az első dolgom meginni egy fél–egy liter citromos forrásvizet Herbaferm cseppekkel MEGNÉZEM. Utána megiszom a kedvenc matcha lattémat, amiben bio, japán zöld matcha van, maca, bio szója vagy barista zabtej cukor nélkül, vaniliával, és/vagy bio Ceylon fahéjjal ízesítve. Ezt iszom kávé helyett (régen nagy kávés voltam, de leszoktam... mert már kiszáradt mindenem, amikor ittam :) ).


A reggeli edzés után iszok egy fehérje shake-et, amiben van kék áfonya, banán, datolya és a fehérje. Pár órára rá, iszok egy nagy smoothie-t, amiben van 3-4 banán, lenmag, datolya, mogyoróvaj, 100% natúr, csíráztatott, organikus barnarizs fehérje, zöldlevelesek (spenót, ruccola, római saláta stb.). Lehet már sokféle növényi fehérje közül válogatni, ha sportolunk, például zöldborsófehérje, kendermagfehérje stb., a lényeg, hogy olyat keressünk, amiben megtalálható az összes komplex esszenciális fehérje fajta, és a hozzátartozó lebontó enzimek, pre-, és probiotikumok.


Ha tömeget növelek, így 2 óra körül bejön egy étkezés, ami street food helyem emlékére a szellemben még köztünk élő Vegan Tigris alapjaira fogyasztok el: fekete bab vagy köles és fehér bab mixből egy tortilla, tele friss nyers zöldséggel. Ez egy remek komplex fehérje és szénhidrát forrás is, mivel teljes kiőrlésű a tortilla tekercs vagy a buci (ha hamburgerre vágyok), amit saját recept alapján csinálok. Valamikor csak a bab pogácsát eszem salátával, ha aznap nem kell sok szénidrát.


5-6 körül eszek egy korai vacsorát, ami ugyanez, vagy a kedvenc kuszkuszos, tofus/tempeh-s vacsorám. Néha apróbb változtatásokkal (szejtán, vagy lencse stb.),vagy egy tál étel, amit serpenyőben csinálok. Egy gyönyörű színes, párolt zöldséges, hüvelyes vagy csicseriborsós mixet, magokkal, nyers zöldekkel. Végül még egy nasi shake vagy fagyi desszertnek, vagy a fentebb említett mogyoróvajas szendvics. Két edzésem van egy nap. Az egyik nyújtósabb, átszellemültebb pl. jóga, a másik keményebb street workout, ami számomra meghozza a mozgásban is a harmóniát.

Így összesen kb. 2500 – 2700 kalóriát viszek be egy nap. Ennek durván 65%-a komplex szénhidrát, kb. 25%-a fehérje, a maradék, kb. 10% pedig naturális zsír, és/vagy ghee.


Van egy nagyon jó program, a Cronometer, ott az első héten érdemes követni, hogy mennyit viszünk be kalóriából. Utána viszont el kell engedni az egészet, nem kell betegesen számolni, van aki rákattan, és nem ez a lényeg, hanem a minőség és hogy növényi. MEGNÉZEM


Nem csak a kalória mennyisége a fontos, hanem, hogy abból mennyi hasznosul. Mióta példul szedem a Herbaferm cseppeket, azt vettem észre, hogy kevesebbel is beérem, és ugyanígy képes vagyok izmokat fejleszteni. Ez a felszívódás és a mikrobiom egészséges működésének köszönhető. Zárásként fontos, hogy lefekvés előtt legalább másfél-két órával fejezzük be az esti táplálkozást, de tapasztaltom szerint inkább legalább 3 órával.


Bővebben, személyre szabott tanácsadásért, nézzetek körül a szolgáltatások menüpontban, ha tetszik az általam közvetített életmód, keress, írj bátran. MEGNÉZEM



381 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page